Avocadoburger

Avocadoburger

Vervang het standaard burgerbrood voor twee helften van één avocado. Pel de avocado voorzichtig, verwijder de pit en snijd een plat vlak van de onderkant af, zo blijft hij recht staan. Je kunt de burger nu vullen naar hartenlust. 

Avocadochips

Ja. Dit is dus blijkbaar een ding. Pureer eetrijpe avocado's in een kom en meng met Parmezaanse kaas, citroensap en kruiden naar keuze. Smeer platte rondjes van het mengsel op keukenpapier en bak je eigen avocadochips in de oven. Optioneel: salsa om te dippen. 

avocado pannenkoek

Avocadopannenkoeken

Klaar met de standaard pannenkoek? Voeg avocado toe aan de mix. Dit geeft het beslag een heerlijke romige smaak én een opvallend groene kleur. Serveer ze met verse kwark, fruit en honing of als hartige pannenkoek met gerookte zalm en een gepocheerd ei. 

Avocado hummus

Avocadohummus

Vegans opgelet! Bij dit recept combineren we the best of both worlds. We hebben niet veel meer nodig dan kikkererwten, knoflook, limoensap, verse koriander en - natuurlijk - avocado's. Mik in de keukenmachine en dippen maar. 

Avocado ei

Gevulde avocado

Al begrepen we dat dit gerecht eigen de 'eggocado' heet. Hoe te maken? Ontpit de avocado, vul met een rauw ei en top af met kaas en verse kruiden. Plaats 15 minuten in de oven op 200 graden tot het ei gestold is. Voor de meatlovers: voeg stukjes bacon toe. 

Avocado friet

Avocadofriet

Benodigdheden? Eetrijpe avocado's, bloem, ei, Parmezaanse kaas, panko en kruiden naar keuze. Ontdoe de avocado's voorzichtig van hun schil en snijd ze in plakken. Rol de avocadofrieten in de bloem, ei en panko. Bak ze hierna in de pan, of in de oven. 

Avocado chocolademousse

Avocado-chocolademousse

Vergeet wat je weet van chocolademousse. Door avocado toe te voegen wordt het geheel nóg romiger. Top af met hazelnoten voor een crunchy bite. 

Avocado ijs

Avocado-ijs

Wij vinden het onbegrijpelijk dat deze smaak nog niet bij iedere lokale ijssalon ligt. Tot die tijd maken we hem maar gewoon zelf. Benodigdheden: avocado's, limoensap, kokosmelk en honing.