Avocado enkel voorbehouden als smeersel voor op de geroosterde boterham? Ben je gek. Wij doen onze groene vriend in de mix met deze acht over the top fastfoodgerechten.
Fastfood! 8 waanzinnige avocadogerechten die je nú wilt proberen

Avocadoburger
Vervang het standaard burgerbrood voor twee helften van één avocado. Pel de avocado voorzichtig, verwijder de pit en snijd een plat vlak van de onderkant af, zo blijft hij recht staan. Je kunt de burger nu vullen naar hartenlust.

Avocadochips
Ja. Dit is dus blijkbaar een ding. Pureer eetrijpe avocado's in een kom en meng met Parmezaanse kaas, citroensap en kruiden naar keuze. Smeer platte rondjes van het mengsel op keukenpapier en bak je eigen avocadochips in de oven. Optioneel: salsa om te dippen.
Avocadohummus
Vegans opgelet! Bij dit recept combineren we the best of both worlds. We hebben niet veel meer nodig dan kikkererwten, knoflook, limoensap, verse koriander en - natuurlijk - avocado's. Mik in de keukenmachine en dippen maar.

Gevulde avocado
Al begrepen we dat dit gerecht eigen de 'eggocado' heet. Hoe te maken? Ontpit de avocado, vul met een rauw ei en top af met kaas en verse kruiden. Plaats 15 minuten in de oven op 200 graden tot het ei gestold is. Voor de meatlovers: voeg stukjes bacon toe.

Avocadofriet
Benodigdheden? Eetrijpe avocado's, bloem, ei, Parmezaanse kaas, panko en kruiden naar keuze. Ontdoe de avocado's voorzichtig van hun schil en snijd ze in plakken. Rol de avocadofrieten in de bloem, ei en panko. Bak ze hierna in de pan, of in de oven.

Avocado-chocolademousse
Vergeet wat je weet van chocolademousse. Door avocado toe te voegen wordt het geheel nóg romiger. Top af met hazelnoten voor een crunchy bite.

Avocado-ijs
Wij vinden het onbegrijpelijk dat deze smaak nog niet bij iedere lokale ijssalon ligt. Tot die tijd maken we hem maar gewoon zelf. Benodigdheden: avocado's, limoensap, kokosmelk en honing.

Avocadopannenkoeken
Klaar met de standaard pannenkoek? Voeg avocado toe aan de mix. Dit geeft het beslag een heerlijke romige smaak én een opvallend groene kleur. Serveer ze met verse kwark, fruit en honing of als hartige pannenkoek met gerookte zalm en een gepocheerd ei.

Ook interessant
- Kan Hugo schapenhoeden als een local?
- Hugo proeft de Wild Atlantic Way
- Hugo ontdekt de Ierse dans
- Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer