Wij onthullen: Stroodles. Ecologische rietjes gemaakt van ons favoriete product: pasta! De bucatini pasta om precies te zijn - maar dan iets groter. Zo simpel dat we ons afvragen waarom we het zelf niet hebben bedacht. 

Maxim Gellman, de maker van Stroodles, vertelt in een interview met Huffingtonpost dat hun rietjes ,,tot zeker 1 uur niet slap worden." Dat is al een hele vooruitgang ten opzichte van het papieren rietje dat al na 10 minuten aanvoelt als papier-maché. 

Stroodles zijn gemaakt van bloem en water en hebben een minimale impact op het milieu. Kleine side note: de maker stelt dat de rietjes niet gebruikt moeten worden voor hete drankjes (maar wanneer doe je dit eigenlijk?). Dit is omdat het de pasta kookt. Niet de bedoeling. Mits je van plan bent om een avondmaaltijd te maken van de Stroodles.

Een ander nadeel is de 'zetmelige' nasmaak van de rietjes. Deze schijnt verholpen te kunnen worden door het drinken van koolzuurhoudende drankjes. Mocht je je favoriete frisdrank willen drinken met een rietje dan kan Stroodles een uitkomst bieden. Anders grijpen wij toch liever naar de ijzeren of bamboevariant.