Het zal soms voelen alsof je op het punt van ontploffen staat, maar gelukkig is dat niet echt het geval. Je lichaam heeft alleen moeite om de enorme lading eten te verwerken. In eerste instantie zal je daarom even geduld moeten hebben én je spijsverteringskanaal op snelheid brengen. Hoe je dat doet?

Kom sneller van je kater af

Volgens Jennifer Stack, professor voeding bij het Culinary Institute of America, zijn er middelen die het katerproces versnellen. Zo adviseert zij kauwgom te eten. Kauwgom stimuleert de aanmaak van speeksel wat een zuurremmend effect heeft. Je kunt ook een kruidenthee proberen die cafeïnevrij is of gewoon water drinken.

Volgens Stack helpt een wandeling ook. ''Hiermee verbrandt je geen calorieën, maar het kan, in vergelijking met liggen of zitten, het spijsverteringskanaal in beweging brengen. Daarbij beperk je ook de kans op opkomend maagzuur doordat je staat."

Is het de moeite waard?

Net als bij een kater van alcohol, bestaan hier ook meerdere theorieën over het bestrijden van de kater, maar per persoon zal de beste remedie verschillen. Daarom moet je je misschien eerder bedenken of de kater de moeite waard is.