Het zal soms voelen alsof je op het punt van ontploffen staat, maar gelukkig is dat niet echt het geval. Je lichaam heeft alleen moeite om de lading (ongezond) eten te verwerken. In eerste instantie zal je daarom even geduld moeten hebben en je lichaam de tijd geven om het spijsverteringskanaal op snelheid te brengen.

Kom sneller van je kater af

Volgens Jennifer Stack, professor voeding bij het Culinary Institute of America, zijn er echter middelen die het proces te versnellen. Zo adviseert zij kauwgom, aangezien dat de aanmaak van speeksel stimuleert, wat een zuurremmend effect heeft. Hierbij geeft ze de kanttekening dat munt juist gelinkt wordt aan het stimuleren van opkomend maagzuur. De meningen hierover zijn verdeeld, maar om zeker te zijn kun je net zo goed een kauwgom zonder muntsmaak nemen.

Lees ook: Hou je heel erg van drop? Dan hebben we slecht nieuws >

Stack heeft echter nog meer advies. "Je kunt ook een kruidenthee proberen die cafeïnevrij is of gewoon water drinken. Het helpt ook om een wandeling te maken. Hiermee verbrandt je geen calorieën, maar het kan, in vergelijking met liggen of zitten, het spijsverteringskanaal in beweging brengen. Doordat je je rechtop staat, beperk je ook de kans op opkomend maagzuur."

Is het de moeite waard?

Net als bij een kater van alcohol, bestaan hier ook meerdere theorieën over het bestrijden van de kater, maar per persoon zal de beste remedie verschillen. Daarom moet je je misschien eerder bedenken of de kater de moeite waard is.

Lees ook: Zo ben je je kater na een avondje doorzakken te slim af >