Zo splits je de eierdooier van het eiwit zonder geknoei

Je hebt nodig: een bord, een kom en een lege fles. Breek vervolgens een eitje voorzichtig op het bord, de dooier moet namelijk heel blijven. Je kunt de dooier er nu met de lege fles uithalen. Plaats de fles precies boven de eidooier en knijp licht in de fles.

Hierdoor zal de dooier opgezogen worden. Nu kun je de dooier gemakkelijk uit de fles laten glijden in het kommetje en nu heb je zonder al te veel moeite je dooier van het eiwit gescheiden. Controleer voordat je de dooier splitst altijd even of je ei nog goed is.

Hoe kom je erachter of je ei nog goed is?

Heel simpel, je hebt nodig: een ei, een kom en water. Vul de kom met water en leg het ei hierin. Als het ei op zijn kant op de bodem blijft liggen, is het vers. Blijft het ei schuin omhoog op de bodem liggen, dan is het 1 à 2 weken oud. Als het ei op de bodem rechtop blijft staan, dan is het 2 à 4 weken oud. Blijf het ei aan de oppervlakte drijven, dan doe je er beter aan om het ei weg te gooien, want dan is het bedorven.