Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Airfryer: Philips AirFryer XXL

Meer dan tien miljoen AirFryers gingen al de deur uit bij Philips sinds het merk een decennium geleden zijn allereerste exemplaar voorstelde. Je vindt ze intussen ook bij andere merken, maar Philips blijft een topper. Zoals bij alle heteluchtfriteuses worden in de AirFryer XXL alleen de eigen vetten van het voedsel verhit, wat het apparaat een gezonder alternatief maakt voor de klassieke frituurpan. 

Deze XXL is fiks groter dan gemiddeld. Daardoor kun je er meer kanten mee uit dan alleen wat snacks bakken. Ook handig is de smart sensing-technologie, die automatisch de tijd en de temperatuur aanpast op basis van het soort voedsel dat in de bak ligt. Bekijk hier de Philips AirFryer XXL.

Keukenrobot voor de bakfan: KitchenAid Artisan

KitchenAid snapt dat het uiterlijk van keukentoestellen er ook toedoet. Veel mensen hebben namelijk geen zin om de grotere apparaten voortdurend op te bergen en willen ze gewoon op het keukenblad kunnen laten staan. Deze Artisan komt in zestien verschillende kleuren. Er moet er eentje bij zijn die niet vloekt met het kleurenpalet van jouw keuken.

Deze keukenrobot is vooral een handig hebbeding voor wie vaak bakt. Je krijgt een mengkom uit roestvast staal van 4,8 liter en de staaf werkt met een directe aandrijving. Het vermogen van het toestel is maar 300 watt, maar volgens gebruikers is dat meer dan voldoende om ook zwaar deeg aan te kunnen. Bekijk hier de KitchenAid Artisan.

Bekijk hier andere best beoordeelde keukenmachines

Keukenrobot: Bosch MUM5 CreationLine (280 euro)

Dan zijn er de toestellen die een beetje van alles in een zijn, zoals deze Bosch MUM5. Tot het arsenaal van de MUM5 CreationLine-keukenrobot behoren onder meer een klopper, menger, kneedhaak, en meerdere snij-, rasp- en hakschijven. Je kunt er ook grote hoeveelheden in een keer mee te lijf gaan, want de motor heeft een vermogen van 1000 watt en de mengkom een capaciteit van 3,9 liter. 

De keukenrobot hakt alles ook in planetaire draaibewegingen: de mixer draait rond de rand van de kom zoals de aarde om de zon draait. Dat geeft een egalere mix. Bekijk hier de Bosch MUM5 CreationLine.

Sous-videkoker: Anova Precision Cooker Nano

Relatief nieuw in consumenten- en hobbykeukens is de sous-videstick. Die is niet alleen geschikt voor slow cooking, maar ook voor precision cooking; je zorgt er dan voor dat de temperaturen in de pan exact afgestemd zijn volgens de regels van de kookkunst. 

Deze sous-videstick van het Amerikaanse merk Anova maakt bijvoorbeeld ook een bluetooth-connectie met je smartphone, zodat je het proces op afstand kunt volgen. Slow cooking hoeft niet hetzelfde te zijn als tijdverlies! Bekijk hier de Anova Precision Cooker Nano.

Vergelijk de prijzen van de best beoordeelde keukenmachines op Tweakers hier