Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Restaurant De Werf in het Zeeuwse Veere heeft een perfect terras. Daarom mogen de eigenaars, broers Paul en Bart Melis, zich de winnaar noemen van de Misset Horeca Terras Top 100 2019. De broers scoorden goed op culinair gebied, zijn gastvrij, ondernemend en servicegericht, aldus de jury.

De Werf scoorde al eerder goed: twee keer belandden de broers op de tweede plaats. Dit jaar overtuigde de mannen met hun team zowel de mystery visitors, de vakjury als de hoofdjury. ‘Gastvrij, vakkundig, ondernemend, culinair hoogstaand, servicegerecht; De Werf heeft zonder meer het perfecte terras’, zo valt in het juryrapport te lezen. PZC beoordeelde het restaurant vorig jaar in de zomer ook zeer positief.  

Provincies

Noord-Holland is dit jaar de provincie die de meeste terrassen levert: 22. Zeven daarvan komen uit Amsterdam en drie uit Alkmaar. Gelderland is dit jaar de tweede provincie, met 18 terrassen in de lijst. Arnhem en Nijmegen leggen gewicht in de schaal met ieder drie terrassen. Limburg volgt met 14 terrassen in de lijst. Noord-Brabant en Zuid-Holland hebben beide 12 terrassen in de lijst staan. De twaalfde editie van de lijst laat hiermee zien dat kwaliteit overal te vinden is.

De Terras Top 100 kent een open inschrijving: ondernemers mogen meedoen als hun terras minimaal veertig stoelen heeft, vrij toegankelijk is, bedienend personeel heeft en in het terrasseizoen minimaal vijf dagen per week geopend is.

Top 10

  1. De Werf, Veere,
  2. Brasa, Purmerend
  3. Pelle’s, Deurningen
  4. Orangerie Mattemburgh, Hoogerheide
  5. Huis Vermeer, Deventer
  6. ’t Schippersrijk, Uitgeest
  7. Het Maashotel, Broekhuizen
  8. Barca, Amsterdam
  9. Vendel, Veenendaal
  10. Avenarius, Ruurlo

Benieuwd naar alle winnaars? Hier staat de volledige lijst van 100 restaurants.