Chocolade met peper

We zien steeds meer recepten voorbijkomen met daarin chocolade gemengd met (cayenne)peper. Je hoort het goed. Peper geeft niet alleen een extra 'kick' aan je dessert, taart of koekje maar ook een rijke smaak. Een klein beetje peper door je chocoladebaksel zal je gasten versteld doen staan.

Eeuwenoude combinatie

Erg nieuw is de smaakcombinatie overigens niet. Het waren de Azteken die in 1300 al een drankje maakte met de naam 'xocolatl'. Dit is een voorloper van onze chocolademelk. Het drankje bestaat uit een combinatie van cacaobonen, vanille, chilipeper en piment. 

Wij hebben twee recepten waarbij je de combinatie zelf kunt uitproberen.

chocolade cake met pepers

Chocoladecake met rozemarijn en peper

Een smeuïge chocoladetaart met daarin een hint van rozemarijn, peper en gezouten karamel.

chocolade-notenrotsen

Chocolade-notenrotsen

Een recept met drie heerlijke smaakmakers: cayennepeper, gerookt paprikapoeder en suiker. Dit mengen we met de noten. Lekker!