De 50 top Pizza (zeg maar: de Grammys onder de pizzabakkers) selecteert elk jaar een lijst van de 50 beste pizzarestaurtants van Europa. Afgelopen jaar stond het Nederlandse restaurant nNea op de 13e plaats. Een hele prestatie gezien het al zeker 30 jaar geleden is dat Nederland een plaats heeft verworven op deze ranglijst. nNea opende haar deuren eind februari in Amsterdam. Sindsdien zit het restaurant elke avond vol.

Het geheim

Dit succes kwam niet geheel onverwacht. Mede-eigenaar Vincenzo Onnembo liet al eerder zijn kunsten zien bij zijn selectie voor de #Pizza-unesco-wedstrijd. Het geheim van een goede pizza zit volgens Onnembo in de langzame bereiding waarbij het deeg 38 uur krijgt om te rijzen en de producten rechtstreeks uit Italië komen. De pizza wordt daarnaast niet gesneden, maar geknipt met een schaar. 

Deegmeester Vincenzo noemt zijn pizza in een interview met Amsterdam Magazine de 'new generation pizza' en 'fluffy, not crunchy'. Zijn pizza's gaan enkel 60 seconden de oven in voor een krokante korst maar blijven van binnen zacht. Hoe je een perfecte pizza eet? Niet met mes en vork drukt Onnembo ons op het hart. "Vouw de pizzapunt dubbel en eet met je handen. Zo proef je alle ingrediënten tegelijkertijd."

Nu ook open voor lunch

Naast diner, is Nnea nu ook open voor lunch van vrijdag t/m zondag. Hier serveren de deegmeesters versgebakken brood dat maar liefst 50 uur (!) heeft gerezen. Dit is nog eens 12 uur langer dan de bekroonde pizza's.

Toegankelijk voor iedereen? Zeker. Voor 8 euro per pizza kun jij al aanschuiven. Voor het diner wel even van te voren reserveren via de website - onze tip: doe dat een week van te voren.