In dit nieuwe seizoen van Zoals Alleen Oma Dat Kan staat er elke week een nieuwe oma of opa in de keuken. Deze week staat Danny in de keuken met opa Jannis uit Griekenland. Je leest het goed: onze eerste opa in dit programma. Opa Jannis was de allereerste gyrosverkoper in Utrecht en daarmee een begrip binnen de Griekse gemeenschap. Samen met chef Danny Jansen kookt hij zijn geliefde gyros maar ook zijn moussaka.

Het geheime kruidenmengsel

Zoals iedere oma in dit seizoen heeft ook opa Jannis zijn eigen keukengeheim. Hij heeft namelijk zijn eigen kruidenmengsel dat hij áltijd gebruikt voor vlees. Het is een supersimpel mengsel dat bestaat uit zout, peper,  oregano en wat knoflookpoeder. Iets wat hij al jaren gebruikt in zijn kookcreaties. Denk hierbij aan een goede mixed grill óf een lekkere gyros. Maak je binnenkort een gerecht met vlees? Dan is dit de ultieme toevoeging om je gerecht nét een kleine lift geven. 

Nieuwsgierig naar meer tips en recepten van Opa Jannis? Kijk vanaf maandag, iedere werkdag naar Zoals Alleen Oma Dat Kan om 18.00 uur op 24Kitchen.

Bekijk hier alle recepten