Voor deze 'fluffy Japanese cheesecake' gebruik je acht simpele ingrediënten. Daarnaast hebben we nodig: een goed afsluitbare ronde cakevorm van 23 cm, een bakblik waar de cakevorm in past en bakpapier.

Ingrediënten:
- 100 gram boter
- 100 gram roomkaas
- 130 ml (volle) melk
- 8 eidooiers
- 13 eiwitten
- 60 gram bloem
- 60 gram maïzena
- 130 gr suiker

optioneel*
- poedersuiker voor garnering

Bereiding:

 1. Verwarm de oven op 160°C.
 2. Voeg de boter, roomkaas en melk samen in een verwarmde pan. Roer het geheel tot een zacht mengsel. Laat hierna afkoelen.
 3. Klop in een grote kom de eierdooiers tot een glad mengsel en voeg het roomkaasmengsel, al roerend toe.
 4. Voeg de bloem en maïzena toe. Gebruik hiervoor een zeef zodat er geen brokjes ontstaan.
 5. Klop in een kom de eiwitten stijf met een mixer tot er zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de suiker toe.
 6. Voeg voorzichtig ¼ van het eiwit toe aan het roomkaasmengsel en herhaal deze stap tot de eiwitten volledig zijn vermengt. 
 7. Vet de bodem van de cakevorm in en bedek vervolgens de bodem en zijkanten met bakpapier. Gebruik je een springvorm? Wikkel de springvorm dan twee keer in folie om lekkage te voorkomen.
 8. Giet het beslag in de cakevorm en schud het geheel om luchtbellen tegen te gaan.
 9. Bekleed de bodem van de ovenschaal met twee stukken keukenpapier (dit zorgt ervoor dat de hitte gelijk wordt verdeeld). 
 10. Zet de cakevorm in het midden van de ovenschaal, op de stukken keukenpapier. Vul het bakblik met ongeveer 2 cm heet water en zet in de oven.
 11. Bak de cake gedurende 25 minuten op 160°C, verlaag dan het vuur tot 140°C en bak nog eens 55 minuten, totdat de cheesecake bijna is verdubbeld in grootte. 
 12. Haal uit de oven en keer de cake voorzichtig om en verwijder het bakpapier. Bestuif de cake eventueel met poedersuiker.