Heerlijke taart

Als je van bakken houdt, kun je de kruidnoten gebruiken als taartbodem van bijvoorbeeld een cheesecake. Vervang gewoon de koeken van het recept door de kruidnoten. Zo geef je je standaard cheesecake een winters smaakje.

Geen zin om zelf een recept aan te passen? Dan hebben wij een heerlijk n
o-bake pepernotencheesecake recept voor je.

Miniatuurvoorbeeld

Ideaal door stoofpot

Je kunt je kruidnoten ook door de hachee of bij het stoofvlees doen. Het klinkt misschien gek, maar er zit een hele logische verklaring achter: in kruidnoten zitten namelijk kruiden die vaak gebruikt worden voor stoofvlees. Bijvoorbeeld kruidnagel, kaneel en kardemom. Door ze bij het stoofvlees te doen, kruid je als het ware je gerecht.

Weten hoe je stoofpot maakt? Lees dit artikel:
De perfecte stoofpot maak je zo

Kruidnotenrotsjes 

Een variatie op pindarotsjes, maar dan met kruidnoten. Extra voordeel: zo ben je ook snel van de overgebleven chocoladeletters af. Smelt de chocolade en hussel de overgebleven kruidnoten erdoor. Verdeel ze daarna op bakpapier in kleine hoopjes en laat ze goed afkoelen. Nu heb je een lekkere snack met een goede crunch.

Leftover-crumble

Crumble is één van de makkelijkste manieren om je restjes in een nieuw jasje te steken. Met dit recept maak je de lekkerste crumble van je overgebleven speculaas, pepernoten en kruidnoten.

Miniatuurvoorbeeld

Winterse tiramisu

Als je wat meer kruidnoten overhebt, zou je een grote schaal kruidnotentiramisu kunnen maken. Je vervangt dan gewoon de lange vingers in jouw tiramisurecept door kruidnoten. Om het helemaal winters te maken, zou je zelfs nog wat sinaasappelsap door de mascarpone kunnen doen. Op deze manier zijn je overgebleven kruidnoten zelfs met Kerst lekker.

Gebruik bijvoorbeeld dit recept voor de basis.

Bak een cake

Wil je in een keer van al je strooigoed afkomen? Bak dan deze cake. Met het recept van Hidde tover je je overgebleven strooigoed om in een heerlijke cake.

Miniatuurvoorbeeld

Meenemen naar je werk

Ben jij niet zo van het bakken of koken? Dan kun je ze altijd nog meenemen naar je werk. Waarschijnlijk helpen jouw collega’s je met liefde van je overgebleven snoepgoed af. Maar dan is het wel te hopen dat niet iedereen hetzelfde idee heeft...

Ook chocoladeletters over? Maak deze brownies!
Chocoladeletterbrownies