Gebruik ze als taartbodem Als je van bakken houdt, kun je de kruidnoten gebruiken als taartbodem van bijvoorbeeld een cheesecake of kwarktaart. Het is heel simpel: vervang gewoon de koeken van het recept door de kruidnoten. Hak ze fijn en meng ze met boter. Om ze fijn te hakken kan je je uitleven met een deegroller of koekenpan. Zo geef je je standaard cheesecake een winters smaakje.

Verwerk ze in een stoofpotje Je kunt je kruidnoten ook door de hachee of bij het stoofvlees doen. Het klinkt misschien gek, maar er zit een hele logische verklaring achter: in kruidnoten zitten namelijk kruiden die vaak gebruikt worden voor stoofvlees. Bijvoorbeeld kruidnagel, kaneel en kardemom. Door ze bij het stoofvlees te doen, kruid je als het ware je gerecht. Daarnaast werkt het goed als bindmiddel en geeft de suiker uit de nootjes een licht zoete smaak aan je maaltijd. 

Kruidnotenrotsjes Een variatie op pindarotsjes, maar dan met kruidnoten. Extra voordeel: zo ben je ook snel van de overgebleven chocoladeletters af. Smelt de chocolade en hussel de overgebleven kruidnoten erdoor. Verdeel ze daarna op bakpapier in kleine hoopjes en laat ze goed afkoelen. Nu heb je een lekkere snack met een crunch.

Winterse tiramisu Als je wat meer kruidnoten overhebt, zou je een grote schaal kruidnotentiramisu kunnen maken. Je vervangt dan gewoon de lange vingers in jouw tiramisurecept door kruidnoten. Om het helemaal winters te maken, zou je zelfs nog wat sinaasappelsap door de mascarpone kunnen doen. Op deze manier zijn kruidnoten zelfs met kerst lekker.

Meenemen naar je werk Ben jij niet zo van het bakken of koken? Dan kun je ze altijd nog meenemen naar je werk. Waarschijnlijk helpen jouw collega’s je met liefde van je overgebleven snoepgoed af.