Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

De discussie begon toen TikTok-ster @himynameissherrie een video postte van haar speciale dessert dat volgens haar ‘haar leven veranderd heeft’. In de video vertelt ze aan haar volgers dat ze vanille-ijs al hun hele leven verkeerd eten. Hoe het wél moet volgens haar? Met een speciale topping. Zo gebruikt ze geen chocoladesaus of verse aardbeien en slagroom, maar een snufje zeezout én olijfolie om haar ijsje af te werken.

En hoewel wij ook even met de wenkbrauwen moesten fronsen, leert een korte zoektocht door Google ons dat die combinatie best vaak voorkomt in recepten. Toch hadden ook de meeste TikTok-gebruikers nog nooit van het concept gehoord. Velen stonden dan ook niet echt te popelen om het recept uit te proberen.

‘Het ziet er ranzig uit. Ik probeer het liever niet’, schreef iemand. Iemand anders reageerde: ‘Zijn we ijs of een gefrituurde kip aan het garneren?’ Anderen waren dan weer lovend over het recept. ‘Ik ben een banketbakker en ik moet toegeven: de combinatie is geweldig’ en ‘Alle goede Franse restaurants in New York City hebben dit op hun menu staan met chocolade-ijs! En het is heerlijk’, waren maar enkele van de positieve reacties.

Ondertussen is de video al meer dan 480.500 keer bekeken, bijna 29.000 keer geliket en bijna 1000 reacties rijker. De TikTok-ster is zeker niet de uitvinder van dit 'recept'. Al jaren geleden kwam de Britse kok Jamie Oliver ermee in een van zijn kookboeken.