Als het aan producent Verstappen Advanced Packaging ligt, zien wij het iconisch blauwe bakje binnenkort niet meer terug in de koeling. De producent van de blauwe champignonbakjes wil binnenkort overstappen naar een volledig doorzichtige variant. Maar waarom?

Champignon

Nog duurzamer produceren 

Mieke Verstappen, directeur van het verpakkingsbedrijf, vertelt tegen het AD dat het bakje is ontstaan in de jaren 70. Haar vader heeft meegewerkt aan het ontwerp van het blauwe bakje, dat tegenwoordig voor bijna 80 procent uit gerecyclede frisdrankflessen bestaat.
Toch streeft het bedrijf er naar om een nóg duurzamere variant te maken die voor 100 procent uit gerecyclede flessen bestaat.
De mogelijkheden op gebied van recyclen is veel beperkter met gekleurd plastic dan met transparant plastic. Mede hierdoor is de vraag naar de blauwe champignonbakjes steeds minder geworden. Daarom zal je binnen de kortste keren de iconische bakjes niet meer terugvinden in de koelschappen van de supermarkten.