Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Veel mensen willen dat zijzelf en hun kinderen meer groente eten, maar vragen zich af: hoe dan? Een handige truc om dat te doen, is een wrap eten met groente erin. Maar nog slimmer is er eentje nemen waarin al groente is verwerkt. De tortilla's van No Fairytales bestaan voor 45 procent uit groente.

Soorten 

Er waren al drie soorten, die sinds anderhalf jaar bij de grote supermarkten verkrijgbaar zijn, en deze week is er een nieuwe smaak aan toegevoegd: paprika en chili. De wraps zijn ook al in België en vanaf volgende week ook in Zweden te koop.

Nog meer tips 

Er zijn meer manieren om meer groente in je maaltijden te stoppen. Bijvoorbeeld door gepureerde pompoen of aardappel in het pannenkoekenbeslag te mengen of door pasta van groente te gebruiken. Zo heeft FRSH Matters de smaken zoete aardappel, rode biet, courgette, oranje peen, bloemkool en broccoli. Verder kun je ook van bloemkool pizza, rijst of couscous maken.

Het Voedingscentrum heeft onlangs een boek uitgebracht met tips en recepten om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten van 250 gram te halen.