Mits de maatregelen vanaf februari weer wat worden versoepeld, kan het allemaal doorgaan volgens de richtlijnen vertelt oprichter Rob van Berlo. Rob is eigenaar van een aantal horecazaken in het Brabantse dorp Deurne en heeft een alternatief bedacht om carnaval niet in stilte voorbij te laten gaan.

Vette hap en trap

Hij organiseert dit jaar de Vette Hap en Trap. Een kroegentocht op de fiets van zo'n 2,5 uur. ,,We hebben een route bedacht tussen vier van onze zaken die allemaal een afhaalpunt hebben. Mensen uit één huishouden kunnen met z’n tweeën een tandem erbij huren als ze dat willen. Maar je kunt ook gewoon met je eigen fiets meedoen'', vertelt hij aan het AD.

Verkleed op pad

Niet zomaar een fietsroute tussen een paar horecazaken. Op elke locatie worden de gasten in stijl ontvangen met serpetines, confetti en carnavalsmuziek én krijgen ze een snack krijgen uit de frituur of van de BBQ inclusief pilsje. Rob stimuleert de deelnemers om verkleed op pad te gaan. ,,De deelnemer die het leukste verkleed is of het team dat het origineelste voor de dag komt, kan een prijs winnen.”

Meedoen?

De kroegentocht op 14 februari start vanaf restaurant De Reizende Man in Deurne. Deelnemers vertrekken in tijdsblokken die ze vooraf moeten reserveren. Op deze manier probeert Rob te voorkomen dat er te veel mensen op één locatie aanwezig zijn.