Dat de boodschappen flink in prijs zijn gestegen, is je vast niet ontgaan. De levensmiddelen zijn op dit moment gemiddeld 11% duurder dan vorig jaar, met als hoogste stijgers boter, margarine, olie, frituurvet en bewerkt vlees. 

Supermarktprijzen

Máár geen zorgen, er schijnt een klein streepje licht aan het einde van de tunnel. Supermarktketen Vomar en Dirk van den Broek besluiten de strijd aan te gaan met de stijgende inflatie. Zo laat Dirk weten de prijs van meer dan honderd producten tot minstens tot het eind van het jaar te bevriezen. Vomar maakt bekend de prijzen van vers brood uit de eigen bakkerij in 2022 niet meer te verhogen én verlaagt de prijs van ruim 300 (!) producten, waaronder vlees, bananen en melk. 

Denken aan de consument

Dat Vomar en Dirk in tijden van inflatie hun verkoopprijzen verlagen is geen toeval. Volgens retailexpert Laurens Sloot is het logisch dat juist deze discount-supermarktketens wat scherper kijken naar hoe ze de klant nog steeds kunnen binden. ''Met het oog op het najaar en daarbij horende hoog uitvallende energierekening, spelen de ketens in op de koopkracht van consumenten. Dit is wat zij in dit soort tijden kunnen doen om hun producten alsnog te blijven verkopen."