Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, hoeft een pannenkoek niet altijd in de pan worden gebakken. Dit heeft deze nieuwe trend ons wel bewezen. De Dutch baby zien we steeds vaker voorbij komen op internet maar wat voor gerecht is dit eigenlijk precies?

Dutch baby

Ondanks de naam doet vermoeden lijkt deze pannenkoek allesbehalve op een oer-Hollandse platte variant. De Dutch baby zou je kunnen omschrijven als een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé. Het beslag is enigszins hetzelfde maar je bakt het in de oven. Wanneer het in de oven staat, rijst-ie flink en zakt-ie daarna weer in. Hierdoor ontstaat als het ware een kuil en die kan je vervolgens weer vullen met verschillende ingrediënten Denk aan rood fruit, jam of zelfs hartige ingrediënten zoals kaas. Het leuke aan dit recept is dat het niet alleen erg lekker, maar ook zo ontzettend simpel is dat het eigenlijk niet kan mislukken. Een win-winsituatie.

Perfect zondagochtend-ontbijt

In de video hieronder wordt op een makkelijke manier aan je uitgelegd hoe je dit perfecte zondagochtend-ontbijt klaarmaakt. Eerst worden de bloem, een snufje zout, wat suiker en melk samengevoegd in een grote kom. Nadat dit allemaal is gemengd, gaan er wat eieren bij en dan is je beslag klaar om te bakken. Hierna smelt je flink wat boter in een ovenbestendige pan die jij zo gaat gebruiken. Schenk je beslag in de pan met het boter, zet het in de oven voor 15 minuten. Et voila, je luchtige pannenkoek is klaar.