De term galette wordt in Frankrijk gebruikt om verschillende soorten zoete en hartige taarten aan te duiden. Overigens niet te verwarren met de Bretonse galette, dat weer meer een soort pannenkoek is. De galette die wij bedoelen is een 'open' taart die gevuld kan worden met allerlei zoete of hartige ingrediënten. 

Waarom is de galette zo populair?

Wat direct opvalt aan de galette is haar ietwat 'slordige' uiterlijk. De taart is meestal rond en de randen bestaan uit naar binnen geslagen deeg. In tegenstelling tot een hartige taart of quiche is de galette dus fool proof. Want: hoe slordiger hoe beter. Het deeg is daarnaast simpel te maken: koude boter en water, bloem en een losgeklopt ei. 

Wil je het zelf proberen? Hieronder delen we het recept voor een galette met pompoen en salie. 

Galette met pompoen en salie

Één van onze favoriete combinaties: pompoen én salie. En laten we die twee nu net omtoveren tot een heerlijke vulling voor onze hartige galette.

galette