Nog niet heel erg lang geleden was een taart met jouw vakantiefoto erop (van eetbaar papier!) al heel bijzonder. Maar dat valt in het niet als we kijken naar de creaties die (thuis)bakkers tegenwoordig van hun taarten maken.

Realistische taarten

Je hoort talloze mensen praten over deze ‘hyper-realistic cakes’, die worden gemaakt door (thuis)bakkers. Maar wat zijn dit nou precies? Het antwoord is héél eenvoudig: taarten in de vorm van een alledaags voorwerp. Denk aan taarten in de vorm van een paar sneakers, een zak chips of in het gekste geval een mensenhand. Alleen deze taarten lijken zo énorm veel op het echte werk, dat je ze niet uit elkaar kan houden. Is het een taart of een mensenhand? Zelfs een meesterpatissier zou zijn (echte) hand hiervoor niet in het vuur durven steken. Dat zegt genoeg lijkt ons.

Miljoenen views

Deze trend begon op YouTube waar de video’s miljoenen kijkers trokken. Zo zijn deze video’s overgewaaid naar TikTok waar deze taarten opnieuw miljoenen likes en views behalen. Wij zijn heel benieuwd of jij de hyper-realistic cakes van echt kan onderscheiden. Check snel de onderstaande video.