Anders dan bijvoorbeeld een melkpak dat voornamelijk van karton gemaakt is, bestaat deze fles voor de volle 100% uit papier. De fles is volledig afbreekbaar en wordt geproduceerd volgens de thermoforming methode. Thermoforming is een methode met minimale milieu impact die papier droogt onder hoge druk. Daardoor is het geschikt voor - koolzuurhoudende - frisdrank.

Papier paradox

Wij horen u denken: 'Een papieren fles? Daar worden toch bomen voor gekapt? Dat is juist niet goed voor het milieu ' Lang geen gekke gedachte en uitstekende vraag. Maar ook daar hebben ze in Zweden rekening mee gehouden. Het is daar verplicht voor iedere gekapte boom drie bomen terug te planten. Dat heeft ervoor gezorgd dat er daar op moment van schrijven meer bomen zijn dan pakweg 50 jaar geleden, die allen CO2 staan te absorberen. Tel uit je winst.

De markt

De flessen zijn gemakkelijk te bedrukken en daardoor aantrekkelijk voor producenten van (fris) dranken. Hoelang het nog duurt voordat de fles (mét inhoud) in de schappen ligt is afwachten. De techniek is er in ieder geval klaar voor. Nu de industrie nog. 

↓ Zie hier de promovideo van de fles ↓