Een beetje churros-fanaat weet dat de krokante deegsnacks worden gemaakt door opgespoten deeg te frituren. Daarna worden de churros door de (kaneel)suiker gehaald of gedoopt in een kommetje chocolade. Niet het toonbeeld van een gezond tussendoortje. Maar wel écht lekker. 

Churros komen oorspronkelijk uit Spanje maar de populariteit van de snack heeft zich niet laten beperken door landsgrenzen. Momenteel eet je ze op zo'n beetje elke boulevard in Zuid-Europa en kom je ze in Nederland ook steeds vaker tegen bij de oliebollenkraam. Helaas bestaan er hier nog geen churrerías: speciale restaurants die de hele dag door churros verkopen.

Churro-maker

Dus wat doe je dan als het nog geen oliebollen-seizoen is in Nederland en je wél zin hebt in churros? Dan maak je ze zelf. En daar heeft Lidl nu een perfecte oplossing voor gevonden: de churros-maker. Geen gedoe met het opspuiten van het deeg en heet frituurvet. Maar gewoon een tweezijdig churro-ijzer waar je het deeg tussen giet en dichtklapt. Als een soort wafel. Maar dan voor churros. Klinkt perfect, toch?

De churro-maker ligt nú in de winkel voor nog geen twintig euro. Alle churro-fanaten in de startblokken en rennen naar de supermarkt.