Om daar antwoord op te geven moeten we eerst behandelen wat scheten nou precies zijn. Scheten zijn darmgassen die je lichaam verlaten. Deze gassen komen vrij doordat onverteerde voedingsresten in de dikke darm belanden en door je darmflora worden verwerkt.

Lees ook: Uit onderzoek blijkt dat je eten op zó'n kleur bord het beste smaakt >

Wat zegt Google?

Terug naar de vraag of je door het laten van scheten calorieën kan verbranden.
In 2015 beantwoordde Google de vraag ‘verbrand je calorieën met het laten van scheten’ positief en gaf het zelfs een cijfer. Volgens de zoekmachine zou je per scheet namelijk 67 calorieën verbranden. Dit bleek echter fake news te zijn, aangezien Google het betreffende getal van een website af te hebben gehaald dat bekend staat om het brengen van fake news.

Moet je er nu mee stoppen?

Het echte antwoord is dat je scheten niet helpen bij het verbranden van calorieën. Het zal voelen alsof je je spieren aanspant bij het laten van een scheet, maar juist door je spieren te ontspannen kunnen de opgehoopte darmgassen je lichaam verlaten.
Helaas verbrandt je er geen calorieën mee, maar je doet er goed aan je scheten niet in te houden. De gassen moeten je lichaam namelijk wel uit en dus is het advies om je scheten gewoon te laten gaan. Nu maar hopen dat ze niet al te erg ruiken!