Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Buckingham Palace plaatste het recept samen met een afbeelding van rijen versierde taarten met lichtroze, gele en lila koninklijk glazuur, ieder versierd met een koninklijke EIIR cijfercode (bestaande uit de initialen van de naam en titel van de vorst), gouden kroon of een roos.

Queen’s cupcake recept (voor 15 personen)
INGREDIËNTEN VOOR DE CAKESPONZEN

15 g azijn
300 ml melk
50 ml plantaardige olie
60 g boter (gesmolten en gekoeld)
2 eieren
5 ml vanillearoma 
250 g zelfrijzend bloem
75 g cacaopoeder
300 g basterdsuiker
10 g bicarbonaat van frisdrank
100 g witte chocoladesnippers
Cupcakevormpjes

INGREDIËNTEN VOOR DE TOPPING VAN DE BOTERCRÈME
90 g pure chocolade met een hoog cacaopercentage
100 g boter
125 g poedersuiker
Vooraf gemaakt Royal-glazuur
Voeg kleurstof toe om verschillende kleuren te creëren

CAKESPONS METHODE
1 Verwarm de oven op 150 °C. Meng de bloem, suiker, cacaopoeder en soda in een mengkom.
2 Klop de eieren in een aparte kom met de vanillearoma, gesmolten boter, olie, melk en azijn. Voeg het langzaam toe aan de mix van bloem, suiker, cacaopoeder en soda. Zorg ervoor dat het beslag glad is zonder klontjes.
3 Voeg tenslotte de chocoladesnippers toe (alternatieven kunnen noten of gedroogd fruit zijn). 
4 Leg de cupcakevormpjes op een dienblad. Gebruik een metalen lepel om het mengsel gelijk te verdelen in de vormpjes.
5 Bak de cakejes gedurende 15 tot 18 min. Haal ze uit de oven als ze goudkleurig zijn en veerkrachtig om aan te raken. Laat eerst afkoelen.

BOTERCRÈME GLAZUURMETHODE
1 Klop de suiker en boter samen tot ze licht en romig zijn. Voeg de warme, gesmolten chocolade toe.
2 Als je een spuitzak hebt, spuit dan het glazuur op de bovenkant van de cakes ter decoratie. Gebruik anders voorzichtig een theelepel of een kleine spatel voor het glazuren. 

ROYAL GLAZUURMETHODE
1 Rol het Royal glazuur uit en snijd het in ronde schijven (wat royal icing is, zie je hier). 
2 Leg de schijf over de cupcake en maak deze naar de gewenste vorm.