
Voor de leken onder ons: pasta alfredo is een veredelde mac 'n cheese die erg populair is in Amerika. Goddelijk, maar de ruime hoeveelheid boter en kaas maken 'm niet bepaald gezond. Om elke dag van deze romige pasta te genieten zonder dit terug te zien op de weegschaal is er een nieuwe variant in opkomst. Lees even mee.
Pasta alfredo of beter gezegd: fettucine Alfredo (verwijzend naar de soort pasta die veelal gebruikt wordt) bestaat uit drie simpele ingrediënten: fettucine, boter en Parmezaanse kaas. Wij spotte echter steeds vaker de 'gezonde variant' op internet genaamd cauliflower alfredo. De boter en Parmezaanse kaas is hierbij vervangen door een romige saus op basis van bloemkool. Hoe dat werkt? Leggen we hieronder uit.
Cauliflower alfredo
Bloemkool vormt de perfecte basis een romige saus. Hiervoor kook je de bloemkoolroosjes eerst zacht in kokend water (of bouillon naar keuze). Deze pureer je later met een (plantaardige) melk, knoflook, zout en peper. De romige saus meng je weer met de gekookte pasta en wat pastawater en je bent klaar.
Natuurlijk kun je er nog wat extra parmezaanse kaas aan toevoegen voor de smaak net als Jamie Oliver doet in zijn recept hieronder.