Het zonnetje begint weer te schijnen en het wordt langzamerhand steeds drukker bij de ijssalons. Een extra goede reden om de deuren weer te openen. Vele Utrechters denken met veel plezier terug aan ijssalon Venezia die in 1928 de deuren opende.

Exacte kopie van toen

De Utrechtse fans van deze ijssalon moeten echter wel bereid zijn om een eindje te reizen voor deze ambachtelijke bolletjes ijs. De ijssalon wordt namelijk nagebouwd in het Openluchtmuseum van Arnhem. 

De nagebouwde ijssalon wordt een exacte kopie van die uit de jaren 60. Met de oude vertrouwde toonbank, vloer en interieur en de bekende neon-verlichting. Als alles goed verloopt, mogen bezoekers vanaf half juni in stijl het smakelijke ijs weer komen proeven.

Ambachtelijk ijs

Niet alleen het interieur is volledig hetzelfde als toen maar ook de menukaart blijft onveranderd. Je kan namelijk uit dezelfde smaken kiezen die destijds in Venezia in de vitrines lagen. Denk hierbij aan de traditionele smaken zoals: vanille, aardbei, hazelnoot, malaga, chocola, pistache, mokka en citroen.