De pizza van Artichoke Basille's Pizza is belegd met artisjokharten, spinazie, roomsaus, mozzarella en pecorino romano. De enorme, druipende pizza (enorm, als in: een pizzapunt is groter dan een gemiddeld hoofd) schijnt volgens insiders de allerbeste late night snack te zijn.

Het is de roomsaus die het zo bijzonder maakt. De bereiding van de saus duurt 8 uur en het recept is, uiteraard, top secret. Wel hebben we een vergelijkbaar recept gevonden voor jullie. 

Bij Basille's - zoals intimi het noemen - haal je behalve de artisjokpizza ook de krabpizza met krabsaus, surimi en mozzarella of de vodkapizza met een romige wodkasaus en een mix van Italiaanse kazen. Laat het de Italianen niet horen.

De pizza's zijn te koop bij één van de 16 locaties van Basille's in New York, Californië, Connecticut en New Jersey. Wij hebben nog niet de tijd gehad om deze pizza te proeven. Wil je de pizza zelf maken vind je hier een vergelijkbaar recept.