Het brood

Te beginnen bij de basis. Welk brood werkt het beste voor wentelteefjes? Het liefst overgebleven brood (want: duurzaam) met weinig gaten en een paar dagen oud. Deze combinatie blijkt er voor te zorgen dat het brood niet uit elkaar valt in de pan. 

De eimix

De eimix waarin je het brood dipt, voordat het in de pan belandt, kan voorzien worden van al je favoriete ingrediënten. Wij houden het graag basic: eieren, suiker en gesmolten boter. Voor een dikker beslag kun je tijdens het kloppen een beetje bloem toevoegen. Dit geeft direct ook een knapperig laagje. Een ander optie is melk, dit geeft een romige smaak af. 

Dippen

Dip het brood lang genoeg in het bovenstaande mengsel zodat de mix ook de binnenkant van het brood bereikt - maar ook niet té lang, dat het brood doorweekt raakt. Bak de wentelteefjes daarna in olijfolie of geklaarde boter. De laatstgenoemde vraagt specifiek om geklaarde variant omdat deze soort niet verbrandt in de pan maar wél een botersmaak afgeeft.