Dikke aardappelschil

Eerst even over die schil: moeders leerde ons om aardappels te schillen. Dit, omdat aardappels later in het seizoen een dikkere schil ontwikkelen en dat is gewoonweg minder lekker. Inmiddels hebben aardappels door betere bewaartechnieken het hele jaar rond een dunne schil die gewoon gegeten kan worden.

Sterker nog: het eten van de schil is gezond! De aardappelschil bevat voedingsvezels. Daarnaast behouden aardappels die níet ontdaan zijn van hun jasje (en in hun geheel gekookt worden) hun voedingswaarde beter tijdens het kookproces. Win-win. 

Aardappeltruc

Nu terug naar de schil-truc want je kwam hier voor geschilde aardappels - zonder daadwerkelijk schillen. Hiervoor snijd je de aardappel rondom ondiep in met een mesje. Hierna kook je de aardappels zoals je gewend bent. Na het koken doe je de aardappels in een bak koud water. Hierna kun je de schil er zonder probleem aftrekken. 

In de video hieronder wordt het nog eens duidelijk uitgelegd.