1. Zorg dat je écht weg kan

Het is zo verleidelijk om tijdens een weekendje weg of vakantie toch bezig te blijven met het thuisfront, maar probeer ervoor te zorgen dat dit niet nodig is en vooral ook dat je het los kan laten.

Dit betekent natuurlijk niet dat je je kinderen aan het lot over moet laten of je collega’s met al jouw werk opzadelt, maar juist dat je vertrouwen creeert dat je met een gerust hart weg kan gaan. Denk hierbij aan je partner, een fijne oppas, vrienden en collega’s die de belangrijkste dingen kunnen overnemen, maar ook die weten dat je écht even weg bent.

2. Ga op zoek naar de juiste locatie

Je hoeft natuurlijk niet het land uit, maar het is wel het fijnst om écht even los te koppelen van de dagelijkse sleur. TUI BLUE is een nieuw hotelconcept van TUI. Deze vakanties zijn er voor iedereen die zijn gezonde levensstijl wil doortrekken op vakantie. Vakanties voor lichaam en geest. Dat zit ‘m in gezond en biologisch eten, maar bijvoorbeeld ook je dagelijkse portie yoga.

De hotels liggen op de meest prachtige locaties, van de Turkse kust tot Italiaanse bergen en van Kroatische vergezichten tot Portugese vissersdorpjes. En ja, overal is het eten fan-tas-tisch.

3. Maak een (culi) wish list

We leven van lijstje naar lijstje; alles om er maar voor te zorgen dat we onze taken gedaan krijgen. Dit is één van de redenen waarom we het leven vaak als druk ervaren, we zijn immers altijd bezig met wat er allemaal nog meer moet gebeuren.

Omdat je tijdens een culinaire relaxvakantie eigenlijk zo min mogelijk wil moeten, kan een (culi) wish list helpen. Dit is geen lijst met moetjes en to-do’s, maar een met ideeën die je zou willen doen en die ervoor zorgen dat jij je beter gaat voelen. Of het nu gaat om een workshop pastei de nata’s maken of een avondwandeling op het strand; je zet er alleen dingen op die je wil doen en die ervoor zorgen dat je echt kan ontspannen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TUI BLUE. Meer weten over TUI BLUE? Bekijk dan hun website en laat je meevoeren naar de meest luxueuze, maar vooral ook culinaire bestemmingen.