Smaken van Oostenrijk

In Smaken van Oostenrijk gaat culinair journalist Joël Broekaert op een heerlijke food-roadtrip. Onderweg stopt hij in Salzburg, Graz en Gmunden om met prijswinnende chefs de steden te ontdekken. Hun eigen Michelinrestaurants staan natuurlijk op de planning, maar ook de beste hotspots met opkomende talenten komen langs. Ook voor de liefhebber van streetfood worden er onmisbare tips gegeven. 

1. Salzburg

In Salzburg gaat Joël op stap met Andreas Senn van restaurant Senn. De actieve chef leert hem alles over de stad en laat hem de beste eetplekken zien. 

2. Graz

In deze aflevering gaat de culinair journalist op pad met Philipp Dyczek van restaurant Artis. Ze ontmoeten een jong talent een verkennen als drietal de op één na grootste stad van Oostenrijk. 

3. Gmunden

De laatste stap van de culinaire reis is in Gmunden. Hier ontmoet Joël Lukas Nagl van het restaurant Bootshaus. Ze verkennen samen de prachtige omgeving waarin deze gastronomische plek is gehuisvest. 

Oostenrijk foto's door © Jannes Drop