Dat is de conclusie uit een twee jaar durend onderzoek door het Francis Crick Institute in het Verenigd Koninkrijk. De studie focuste zich op hoe alcohol het lichaam, hersenen en de acties van muizen beïnvloedt. Ze kregen daarom gedurende 3 dagen anderhalve tot twee flessen wijn. Gedurende het onderzoek constateerden het team dat de alcohol bepaalde neuronen, genaamd AgRP, activeert. Dit leidt niet alleen in een verhoging van de eetlust, maar heeft ook een verlaging van het metabolisme en het energielevel als gevolg.

Lees ook: 3 redenen waarom je gewicht voortdurend schommelt

Minder eten? Dan moet je minder drinken!

De onderzoekers denken dat het menselijk lichaam op dezelfde manier reageert op alcohol, hoewel dit nog niet is onderzocht. Coauteurs van de studie, Sarah Cains en Craig Blomeley, stellen echter dat het onderzoek een belangrijke conclusie trekt. “Ons onderzoek toont duidelijk aan dat het belangrijkste gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het eten direct wordt beïnvloed en gestimuleerd door ethanol. Vermijd comazuipen als je eetaanvallen wilt voorkomen.”