Nieuws

Must see deze week: 3 t/m 9 oktober

Elke dag zijn er nieuwe afleveringen van kook-, reis- en foodprogramma’s op 24Kitchen die je eigenlijk niet mag missen! Wij zetten de hoogtepunten van deze week voor je op een rij.

Vrijdag 3 oktober
In Save with Jamie laat Jamie Oliver zien hoe je voor een klein prijsje 5 verrukkelijke maaltijden op tafel zet. In deze aflevering maakt Jamie buikspek piri piri, ‘hangover’ noedels, lam biryani, gegrilde mosselen met knoflook en zoete tomatensoep. Bekijk zijn geldbesparende tips en recepten vrijdag om 20.55 uur.

Zaterdag 4 oktober & zondag 5 oktober
Barbecuekipburger, crème brûlée, pompoensoep, chocoladefondant cakejes met zachte chocoladevulling: loopt het water je hierbij in de mond? Dan is dit weekend de perfecte marathon op 24Kitchen, deze maaltijden komen namelijk allemaal voorbij in Donna Hay’s Fast, Fresh and Simple. Kijk zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur.

Maandag 6 oktober
Rob Kamphues is heel benieuwd of het gezegde ‘wat een boer niet kent, dat eet hij niet’ nog klopt en dat test hij in het nieuwe programma Wat De Boer Niet Kent. Maandag om 19.00 uur zie je de eerste aflevering van dit programma. Rob logeert voor het eerst bij boerengezin Ruesink. Alma Inkary komt uit Peru en zal in deze aflevering voor het eerst koken voor de familie.

Baking with Sara is het tweede seizoen van Sara La Fountain, waarin Sara haar liefde voor bakken kan uiten. De Runebergintorttu, een gebakje met amandelen, vanille en rum en Bebee-leivos, cakejes gevuld met jam en roze icing zijn twee van haar favoriete taarten en gebakjes. In haar keuken in Helsinki bakt ze deze klassieke zoetigheden met een twist. Kijk om 7.15 uur of 12.50 uur naar deze aflevering.

Dinsdag 7 oktober
Evert en Danny maken allebei heerlijke gerechten met gepaneerde kip. Danny maakt een snack na die hij in Tokyo heeft gegeten: chicken nanban, gefrituurde kip met tartaarsaus. Nadat Danny dit had gegeten, trok hij de stoute schoenen aan en vroeg het recept aan de chef. Om 17.30 uur zie je het recept in Grenzeloos Koken.

In De Makkelijke Maaltijd maakt Evert een gerecht met krokante kip, gepaneerd in kokosrasp met kruidige pandanrijst en geroerbakte groente. De aflevering zie je om 18.00 uur, direct na Grenzeloos Koken.

Woensdag 8 oktober
Italiaanse lasagne is favoriet in veel landen op de wereld. In Curaçao hebben ze hun eigen versie: een funchi ovenschotel, gemaakt van maïsmeel, gehakt en kaas. Andrea geeft je een recept in Grenzeloos Koken. Kijk woensdag om 17.30 uur.

Donderdag 9 oktober
De avontuurlijke chef Kiran Jethwa is terug op 24Kitchen met het programma Tales from the Bush Larder. Donderdag om 22.50 uur zie je hoe hij de bossen van Mount Elgon in Kenia verkent, op zoek naar bamboescheuten en wilde paddenstoelen.