Boeken

Vegetarisch voor gevorderden

Pietro Leeman is chefkok en eigenaar van het eerste vegetarische restaurant in Europa met een Michelinster. Hij schreef een prachtig kookboek, In Verde, waarin je kunt zien hoe een kok van dit kaliber kunstwerken weet te maken van ingrediënten uit de natuur.

De gerechten zijn heel kleurrijk en prachtig gepresenteerd: de borden zijn bijna grafisch opgemaakt. Fijn om naar te kijken en inspiratie uit te halen voor je eigen gerechten. Pietro Leeman geeft zijn kunstwerkjes prachtige namen, zoals ‘broeder zon’ of ‘de titanische kant van het goede’. De chef zegt hierover: “De namen van mijn gerechten hebben altijd te maken met deugdzaamheid, iets wat in het dagelijks leven eenvoudiger te bereiken is dan het misschien lijkt.”. En dat geldt wellicht ook voor het maken van zijn gerechten. En de smaak? Moeilijk te zeggen vanaf een foto, maar het feit dat Leeman een Michelinster heeft verdiend is in elk geval een goede aanbeveling.

Het boek bevat behalve recepten ook prachtige natuurfoto’s en verhalen uit de keuken. Ben jij gek op vegetarisch koken en wil je graag gerechten van topniveau voorschotelen? Ben je benieuwd hoe een Michelin-chef te werk gaat? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Bestel direct