Boeken

Kookboek: Smaakvrienden

Na het bekroonde kookboek Smaakvrienden Groenten komt Angélique Schmeinck met de opvolger Smaakvrienden Fruit. In dit nieuwste boek weet de meesterkok op unieke wijze uit te leggen hoe je zelf smaakcombinaties samenstelt met fruit als vertrekpunt. Iedereen weet dat een appel dikke vrienden is met bleekselderij, noten en rozijnen en dat aardbei een goede combinatie is met rabarber en crème fraîche. Maar naast de klassieke, algemene smaakcombinaties zijn er tal van andere ingrediënten en bereidingen met fruit waarvan minder bekend is met wie ze een vaste vriendschap hebben opgebouwd.

Het boek omvat drie hoofdstukken: In het eerste deel komen veertig fruitsoorten en hun zoete en hartige smaakvrienden aan bod inclusief inspiraties en bijzondere gerechten. Hoofdstuk twee is bedoeld als leidraad bij alle inspiraties, met een selectie van interessante technieken, bereidingen en recepten. Hoofdstuk drie bevat dertig inspiratielijsten van de meest voorkomende productgroepen zoals kruiden, kaas, vis, van zoet tot umami en van olijfolie tot microgroenten.

Naast Smaakvrienden Fruit is er ook een nieuwe herdruk van de bestseller Smaakvrienden Groenten. In dit boek geeft Angélique inspiratie voor ruim 80 groenten, inclusief heerlijke recepten, microrecepten en culinaire mindmaps.
In beide boeken geeft Angélique met een lach, eyeopener of aha-moment een andere kijk op culinaire creativiteit. Smaakvrienden Fruit en Smaakvrienden Groenten zijn bedoeld voor iedereen: van chefkok tot de nieuwsgierige amateur- en hobbyhok en elke andere kookliefhebber!

Voor meer informatie en om de boeken te bestellen ga naar www.smaakvrienden.nl