24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Asperge Flamande (klassieke asperges) met beenham

Rating 4/5

Breng een pan met het water, een klontje boter, foelie en een snufje zout aan de kook. Schil de asperges, snijd circa 3 centimeter van de onderkanten af en kook de asperges circa 3 minuten in het water. Zet het vuur uit en laat de asperges in het vocht nagaren. Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in acht minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water maar laat ze niet afkoelen. Pel de eieren en prak ze fijn. Pluk en hak de peterselie en meng de peterselie door de geprakte eieren. Verwarm de plakken ham circa 10 minuten in het warme aspergevocht. Smelt de rest van de boter in een kleine pan en schenk, als de boter gesmolten is, de boter van de witte laag onder in de pan. Je houd dan geklaarde goudgele boter over. Haal de asperges uit het vocht, laat ze uitlekken op keukenpapier en verdeel ze direct over de borden. Verdeel het ei over de uiteindes van de asperges. Leg de ham in het midden van de asperges en schep de geklaarde boter over de kopjes van de asperges.



Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen