Bereiding
- Schil en rasp de gember en laos boven een kom. Pel en rasp de knoflook en sjalotjes boven de kom. Snijd de salamblaadjes fijn en voeg toe aan de kom. Voeg de sambal, sojasaus en olie toe. Meng.
- Snijd de kippendijfilet in repen en schep door de marinade. Dek af en zet 2-3 uur in de koelkast.
- Leg de satéprikkers in een bak water.
- Kook ondertussen de eieren hard in circa 8 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer ze.
- Breng water in een pan aan de kook en blancheer de taugé 10 seconden. Laat uitlekken.
- Bereid de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Meng er een scheutje olie door. Snijd de bladselderij. Rijg de kip aan de satéprikkers. Presenteer alles in of op schalen.
Aan tafel:
- Zet alles op tafel. Rooster de saté rondom gaar. Bak de mie in de pannetjes en breng op smaak met sojasaus. Eet de saté en mie met de taugé, bladselderij en sambal naar smaak.
Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze verrassende gourmet-recepten >
Maak jij net zo'n lekker (al dan niet beter) gourmet-gerecht? Dan maak jij misschien wel kans op €5000! Stuur hier jouw gourmetpannetje in >
0 reacties