Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, cacaopoeder en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem en de cacaopoeder door tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Soesjes
Verwarm de oven voor op 210 ºC.
Breng het water, boter en zout aan de kook en voeg in één keer de bloem toe. Roer de bloem gaar tot het begint te ‘zweten’. Schenk het mengsel in een kom en spatel één voor één de eieren erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rol het wenerdeeg op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Steek cirkeltjes uit het deeg en leg deze op de soesjes. Bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de soezen in de oven afkoelen.
Hazelnootpasta
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in circa 10 minuten goudbruin. Pulseer de hazelnoten met een beetje poedersuiker tot een pasta in het bakje van de staafmixer. Voeg in delen de rest van de poedersuiker samen met de cacaopoeder, hazelnootolie en het zout toe. Meng tot een gladde hazelnootpasta.
Vulling
Klop de slagroom met de suiker stijf. Snijd de afgekoelde soesjes open en spuit er een rozet slagroom in. Drapeer er wat hazelnootpasta overheen en sluit de soes af met de bovenkant. Bestrooi de soesjes met poedersuiker.
Meld je aan en praat mee