De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zweedse soezen

Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, cacaopoeder en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem en de cacaopoeder door tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zweedse soezen

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, cacaopoeder en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem en de cacaopoeder door tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Soesjes
Verwarm de oven voor op 210 ºC.
Breng het water, boter en zout aan de kook en voeg in één keer de bloem toe. Roer de bloem gaar tot het begint te ‘zweten’. Schenk het mengsel in een kom en spatel één voor één de eieren erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat.

Rol het wenerdeeg op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Steek cirkeltjes uit het deeg en leg deze op de soesjes. Bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de soezen in de oven afkoelen.

Hazelnootpasta
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in circa 10 minuten goudbruin. Pulseer de hazelnoten met een beetje poedersuiker tot een pasta in het bakje van de staafmixer. Voeg in delen de rest van de poedersuiker samen met de cacaopoeder, hazelnootolie en het zout toe. Meng tot een gladde hazelnootpasta.

Vulling
Klop de slagroom met de suiker stijf. Snijd de afgekoelde soesjes open en spuit er een rozet slagroom in. Drapeer er wat hazelnootpasta overheen en sluit de soes af met de bovenkant. Bestrooi de soesjes met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.