Noodles
-
Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en kneed goed door. Kneed door totdat het elastisch is.
-
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat rusten in de koelkast voor circa 30 minuten.
-
Haal het deeg door een pastamachine op de dunste stand. Herhaal dit twee keer. Gebruik vervolgens de spaghetti-stand op de pastamachine om dunne noodles te krijgen.
-
Kook de noodles in circa 30 seconden gaar.
Noodlesoep
-
Spoel de ossenstaart af. Halveer de ui. Snijd de tomaat in kwarten, 3 bosui-stengels in stukken en houd het groene gedeelte apart voor de garnering. Snijd de gember in plakken. Pel 3 knoflooktenen. Doe al deze ingrediënten in de pan samen met het water.
-
Verhit een koekenpan en rooster de Szechuan-peper voor enkele seconden. Voeg toe aan de bouillon samen met de rijstwijn, steranijs en laurier. Breng de pan aan de kook en trek een heldere bouillon. Dit duurt ongeveer 3-4 uur. Schuim tussendoor af.
-
Zeef de bouillon en houdt warm. Voeg daar nog een paar stukken bosui aan toe (groene gedeelte), sojasaus, suiker en paar plakken gember.
-
Haal de ossenstaart uit de pan. Verwijder het vlees van het bot en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees kort aan.
-
Maal de knoflooktenen. Snijd de overige bosui in ringen en de koriander fijn.
-
Verdeel de chili-pasta, een scheut sojasaus, knoflook en scheutje olie over een soepkom. Voeg de noedels toe en giet de bouillon in de soepkom.
-
Garneer de soep met de bosui, koriander en rundvlees.
0 reacties