Risotto
-
Breng de bouillon aan de kook en zet, zodra deze kookt, het vuur laag.
-
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter. Voeg de olie toe en bak de ui en de knoflook op laag vuur circa 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend circa 1 minuut mee.
-
Blus af met de helft van de champagne, blijf rustig roeren en laat het verdampen. Voeg geleidelijk de bouillon toe en blijf steeds roeren zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. De rijst zal circa 15-20 minuten nodig hebben om gaar te worden. Houdt de rijst steeds vochtig genoeg door steeds bouillon en scheutjes champagne toe te voegen.
-
Voeg na circa 10 minuten de mascarpone. Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg de rivierkreeftstaartjes toe en meng kort door. Zet het vuur uit en meng de Parmezaanse kaas en de rucola erdoor. Voeg nog een klein scheutje champagne toe en roer nog even goed door. Serveer de risotto direct.
0 reacties