De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zweedse amandeltaart

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zweedse amandeltaart

Bereidingswijze

Amandelcake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Maal de amandelen met 4 eetlepels poedersuiker in het bakje van de staafmixer tot fijn poeder. Klop de eiwitten stijf met 3 eetlepels poedersuiker. Meng de vanillesuiker en het bakpoeder door het amandelpoeder. Spatel de rest van de poedersuiker door het eiwitschuim. Meng het amandelpoeder door het eiwitschuim. Vet de taartpannen in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de taartpannen. Bak de amandelcake in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de amandelcake afkoelen.

Vanillefrosting
Meng de eidooiers met de slagroom, suiker en vanillesuiker in een pan. Gaar zonder te koken. Laat afkoelen. Meng de boter erdoor tot er een zalvige frosting ontstaat. Verdeel de vanillefrosting over de amandelcakeplakken en leg de plakken op elkaar.

Italiaans schuim
Breng in een pan het water en twee derde suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop het eiwit met de rest van de suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het Italiaans schuim in een spuitzak.

Topping
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de amandelen circa 12 minuten in de oven. Laat afkoelen en hak grof. Verdeel de helft van de amandelen over de cake. Hak de pure chocolade en smelt au bain-marie. Schep de gesmolten chocolade in een cornetje. Spuit het schuim in een spiraal over de amandelen. Garneer met strepen gesmolten chocolade en de overige gehakte amandelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.