De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zoete wonton met kumquatdressing

Wontons ken je waarschijnlijk in een hartige variant. Maar de populaire snack is hartstikke lekker met een zoete vulling. Eveline maakt haar variant met kumquats.

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
zoete wonton

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Wontons ken je vast en zeker met een vulling van gehakt. Waar je misschien minder bekend mee bent is de zoete variant. Ik kies voor een variant met een vulling van dadel en een dressing van kumquat. Dit laatste ingrediënt is een heerlijke kleine citrusvrucht die je veel ziet in China. En daar wil ik je heel graag kennis mee laten maken".

Bereidingswijze

Zoete wontons

  1. Snijd de kumquats in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Voeg de kumquats toe. Blus de pan af met een scheut water. 

  2. Voeg de rijstsiroop toe en verwarm voor 1 min op laag vuur. Zet dan het vuur uit. Laat de dressing afkoelen. Doe dan in een kommetje.

  3. Verwijder de pit uit de dadels en snijd dan in kleine blokjes. Doe de pistachenoten, sesamzaad, pijnboompitten in een vijzel en stamp fijn. Voeg de dadelblokjes toe en maal tot een pasta.

  4. Verhit de frituurolie in een pan of friteuse tot 180 °C.

  5. Maak de randen van een wontonvel vochtig. Schep met een theelepel de vulling in het midden. Vouw de hoekjes naar het midden en druk dicht.

  6. Frituur de wontons in ca. 1 min. goudbruin, schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 

  7. Leg de wontons op een bordje en bestrooi met poedersuiker. Serveer met het kommetje kumquatdressing.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.