De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

winterse aardappelrösti met romige zuurkool

's Middags voorbereiden en 's avonds snel op tafel: impress your friends met deze winterse aardappelrösti met romige zuurkool!

60 min kooktijd
Winterse aardappelrösti met romige zuurkool

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Rösti
Schil de aardappels. Rasp ze op het grove deel van de rauwkostschaaf. Bestrooi met zeezout en meng goed door elkaar. Dek af met plasticfolie en laat circa 15 minuten staan. Knijp daarna met beide handen al het vocht uit de aardappelrasp.
Wrijf de ringvormen in met olijfolie. Verwarm een grote antiaanbakpan met olijfolie. Verdeel de aardappelrasp in de ringvormen, maak dit circa 1 centimeter dik en druk goed plat. Bak ze op laag vuur in circa 7 minuten eerst aan de ene kant goudgeel, haal de ringen er af en bak de andere kant ook nog circa 7 minuten.

Zuurkool
Spoel de zuurkool op een zeef kort af met lauw water en druk er het vocht er uit. Verwarm de zuurkool met Riesling, tijm en een ingescheurd laurierblaadje. Laat circa 3 minuten zachtjes koken en verwijder de kruiden. Voeg de mierikswortel en crème fraîche toe en warm nog 1 minuut door.

Paddenstoelen
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd de harde onderkanten van de steel.

’s Avonds afmaken

Waterkersolie
Roer de truffelpuree door de pompoenpitolie. Snijd de waterkers fijn en voeg toe aan de olie.

Paddenstoelen
Bak de paddenstoelen in een antiaanbakpan circa 5 minuten tot ze gekleurd en gaar zijn. Breng eventueel op smaak met zeezout en peper uit de molen.

Röstien zuurkool
Maak de röstiwarm in een koekenpan. Maak de zuurkool warm.

Opmaak bord
Bedek de rösti met een laagje romige zuurkool, verdeel er paddenstoelen over en leg er enkele rondom. Verdeel de waterkersolie rondom de paddenstoelen.

Dit gerecht hoort bij het menu Vleesch noch Visch.

 
Weelderige Pinot Gris uit de Elzas


Een rondborstige wijn, zo zou je deze weelderige Pinot Gris zeker kunnen noemen. De Elzas staat bekend als witte wijn gebied en de Pinot Gris (druif) is een belangrijke rol toebedeeld!
Door het warme en droge klimaat rijpen de druiven optimaal en ontwikkelen veel suikers en zijdezachte rijpheid.
Aangezien Pinot Gris in veel gedaantes voorkomt, zeker niet alleen in Frankrijk, doe je er bij dit gerecht goed aan om een Elzas variant te kiezen. Dan ben je in ieder geval zeker van weelderigheid en vooral ook rijpe, zwoele aroma’s en smaak waar je iedereen aan tafel een plezier mee zult doen!

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker