Verwijder het harde stuk van de spitskool en snijd in reepjes, kneus de citroengrasstengel met de achterkant van een koksmes. Snijd de bosui in ringen en hak de knoflook fijn. Pel en rasp de gember en snijd de rode peper in fijne ringen.
Meng in een kom het kipgehakt met de bosui, knoflook, gember en de helft van de rode peper en breng op smaak met een flinke snuf zout. Draai balletjes van het gehakt en zet opzij.
Giet een scheut olie in een soeppan en voeg de currypasta toe. Bak een minuut aan en voeg dan de bouillon, kokosmelk en het citroengras toe. Breng aan de kook en doe de gehaktballetjes erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten zacht sudderen. Voeg nu de spitskool toe en laat nog een minuut zachtjes meekoken. Doe de taugé erbij, roer door en haal de pan van het vuur.
Serveer de soep met wat gehakte koriander en de rest van de rode peper.
Voor de currypasta:
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of de vijzel en maal tot een fijne pasta, voeg evt nog wat olie toe als de currypasta te droog is.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties