De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Welsh cakes

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Welsh cakes

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met het bakpoeder. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de suiker, boter, ei, melk, gemalen foelie en het kaneelpoeder. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Kneed de sinaasappelblokjes en de rozijnen door het deeg. Rol het deeg uit tot een plak met een dikte van circa 5 millimeter. Steek cirkels uit het deeg. Verhit een scheutje olie in de pan en bak het deeg in 8 minuten op laag vuur om en om goudbruin en gaar. Voeg halverwege het bakken een klontje boter toe. Laat de Welsh cakes na het bakken even uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Serveren
Serveer de Welsh cakes met zachte boter, frambozenjam en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.