1. Steek de barbecue aan.
2. Leg vier dubbel gevouwen stukken aluminiumfolie, groot genoeg om over de vis te vouwen, klaar op het werkblad.
3. Snijd de venkel in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de citroen in plakjes en snijd de dille en peterselie grof.
4. Verdeel de venkel over de 4 stukken aluminiumfolie. Leg hier de visfilets op gevolgd door de knoflook, venkelzaadjes, dille, peterselie, plakjes citroen, olijfolie, zout en peper.
5. Maak de pakketjes voorzichtig helemaal dicht behalve een kleine opening aan één van de zijkanten. Schenk hierin de wijn gedeeld door vieren. Sluit volledig af en leg op de barbecue.
6. Controleer na 10 minuten even of de vis al gaar is. Zo niet leg hem dan nog een paar minuutjes terug.
7. Laat artisjokharten goed uitlekken. Pel en snijd de knoflook. Doe de artisjokken in een kom samen met de de olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper. Zet apart om kort te marineren.
8. Gril de artisjokharten circa 2 minuten per kant en leg ze terug in de kom waar ze in hebben gemarineerd.
9. Voor de bruschetta: Snijd het stokbrood in lange schuine stukken. Besprenkel met olijfolie. Pel de teen knoflook en wrijf de stukken brood er mee in. Bestrooi met zout en peper.
10. Gril de plakken stokbrood circa 2 minuten per kant. Haal ze van de barbecue en wrijf ze weer voorzichtig in met de knoflook.
11.Schep de inhoud van de vispakketjes op een bord samen met de artisjokharten en het gegrilde stokbrood. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag? Wil je nog meer recepten voor de bbq ontekken? Bekijk dan onze bbq recepten pagina.
0 reacties