De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vijgenclafoutis met amandelen

Een simpel recept voor een heerlijke vijgenclafoutis!

75 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
vijgenclafoutis

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een simpel recept voor een heerlijke vijgenclafoutis!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maal de bloem en het amandelschaafsel tot poeder. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de melk, rietsuiker, het bloemmengsel en de eieren. Vet de ovenschaal in met boter. Snijd de vijgen in partjes. Leg ze rondom in de ovenschaal, pluk de druiven en leg ze in het midden. Verdeel het beslag over de ovenschaal.

Bak de clafoutis in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Bestrooi na 30 minuten bakken met amandelschaafsel. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Vanille-crème fraîche
Roer de crème fraîche glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en roer het merg door de crème fraîche. Serveer de clafoutis warm of lauw met de vanille crème fraîche.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.