De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vijgen-mascarponetaart

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Vijgen-mascarponetaart

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin de suiker, boter, ei, rasp van de citroenschil en het zout. Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.


Vet een bakvorm in. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork.



Mascarponevulling

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg en de suiker door de mascarpone. Roer er één voor één de eieren door, voeg als laatste de bloem toe en meng goed door.
Schenk de mascarponevulling op het deeg tot net onder de rand van de bakvorm op het deeg. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Portsiroop
Breng de rode port met de honing aan de kook. Laat op laag vuur indampen tot een lichte siroop en laat afkoelen.

Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de walnoten in circa 10 minuten goudbruin. Snijd de vijgen in partjes en verdeel de vijgenpartjes over de taart. Besprenkel met de portsiroop. Hak de walnoten grof en strooi over de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.