Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin de suiker, boter, ei, rasp van de citroenschil en het zout. Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vet een bakvorm in. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork.
Mascarponevulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg en de suiker door de mascarpone. Roer er één voor één de eieren door, voeg als laatste de bloem toe en meng goed door. Schenk de mascarponevulling op het deeg tot net onder de rand van de bakvorm op het deeg. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Portsiroop
Breng de rode port met de honing aan de kook. Laat op laag vuur indampen tot een lichte siroop en laat afkoelen.
Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de walnoten in circa 10 minuten goudbruin. Snijd de vijgen in partjes en verdeel de vijgenpartjes over de taart. Besprenkel met de portsiroop. Hak de walnoten grof en strooi over de taart.
0 reacties