Hak de chocolade en smelt twee derde au bain-marie. Roer de rest van de chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost. Bekijk hier de video voor het tempereren van chocolade. Vul het cornetje met een beetje chocolade.
Snijd de gedroogde ananas in puntjes voor de snavels. Snijd voorzichtig één kant van de chocoladekoekjes los en breek deze in tweeën. Snijd de appels langs het klokhuis in dikke plakken. Steek de lollystokjes in de onderkant van de appelplakken en bestrijk de appelplakken met chocolade.
Plak twee chocoladekoekjes met de witte vulling naar boven op de chocolade-appel. Plaats de twee koekhelften als wenkbrauwen. Plaats de ananassnaveltjes en laat de chocolade uitharden. Rol ondertussen kleine bolletjes van de marsepein voor de ogen. Spuit met de chocolade pupillen op de ogen en knoop een strikje van cadeaulint om de stokjes. Laat de lollies uitharden (eventueel in de koelkast) voor het serveren.
Meld je aan en praat mee