De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

uilenlollies

Hak de chocolade en smelt twee derde au bain-marie. Roer de rest van de chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost. Bekijk hier de video voor het tempereren van chocolade. Vul het cornetje met een beetje chocolade.

20 MIN
Uilenlollies

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Hak de chocolade en smelt twee derde au bain-marie. Roer de rest van de chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost. Bekijk hier de video voor het tempereren van chocolade. Vul het cornetje met een beetje chocolade.

Snijd de gedroogde ananas in puntjes voor de snavels. Snijd voorzichtig één kant van de chocoladekoekjes los en breek deze in tweeën. Snijd de appels langs het klokhuis in dikke plakken. Steek de lollystokjes in de onderkant van de appelplakken en bestrijk de appelplakken met chocolade.

Plak twee chocoladekoekjes met de witte vulling naar boven op de chocolade-appel. Plaats de twee koekhelften als wenkbrauwen. Plaats de ananassnaveltjes en laat de chocolade uitharden. Rol ondertussen kleine bolletjes van de marsepein voor de ogen. Spuit met de chocolade pupillen op de ogen en knoop een strikje van cadeaulint om de stokjes. Laat de lollies uitharden (eventueel in de koelkast) voor het serveren.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker