1. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
2. Maak de bloemkool schoon, verdeel in grote rozen en doe in een pan met ruim water, zodat de bloemkool onderstaat. Voeg zout toe en kook beetgaar. Giet af en leg in een ovenschaal.
3. Pel en snipper het uitje. Pel en snijd de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
4. Doe het gehakt met de mosterd, ei, zout, peper en 30 g paneermeel in een kom. Meng en voeg evt. meer paneermeel toe. Doe de gebakken ui en knoflook en melk erbij. Kneed tot een samenhangend mengsel. Zet even in de koelkast.
5. Leg 5 plakjes spek dakpansgewijs naast elkaar. Maak nog 2 lange banen dwars, zodat je een soort kruis hebt.
6. Verwarm de oven op 200˚C.
7. Verhit, voor de saus, de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en laat al roerend met een houten lepel garen. Voeg de kerrie toe. De bloem is gaar zodra deze vet begint te scheiden.
8. Schenk al roerend met een garde de melk erbij. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken onder continu roeren. Rasp de kaas erboven, roer en laat smelten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
9. Schenk de saus over de bloemkool en zet circa 15 minuten in de oven, tot de bloemkool een mooi ‘tijgervelletje’ heeft.
10.Vorm 4 staven van het gehakt, leg op het spek en vouw het spek om het gehakt heen.
11.Verhit een scheut olie met 20 g boter en bak de slavinken op middelhoog vuur mooi bruin aan. Voeg wat water toe, dek af en laat rustig gaar bakken.
12.Serveer de slavinken met de bloemkool, aardappels en jus.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties