Deeg
Meng de boter met ei, eidooier, poedersuiker en zout. Spatel de bloem erdoor en kneed tot een deeg. Rol het deeg tot een pil van circa 3 centimeter doorsnede. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Snijd het deeg in gelijke plakken van 1,5 centimeter dik, rol ze tot balletjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Kluts het ei en bestrijk de deegballetjes ermee. Druk de amandelen in het deeg en bestrijk nogmaals met ei. Bak de koekjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Siroop
Breng de suiker met water aan de kook. Rasp de gele schil van de citroen en voeg de rasp en het sap van de citroen toe aan de suikersiroop. Pluk de muntblaadjes en kook ze met het rozenwater circa 4 minuten mee. Dompel de lauwe koekjes in de warme siroop en laat ze uitlekken op een rekje.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties