De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse amandelkoekjes

90 min kooktijd
Turkse amandelkoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Meng de boter met ei, eidooier, poedersuiker en zout. Spatel de bloem erdoor en kneed tot een deeg. Rol het deeg tot een pil van circa 3 centimeter doorsnede. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het deeg in gelijke plakken van 1,5 centimeter dik, rol ze tot balletjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Kluts het ei en bestrijk de deegballetjes ermee. Druk de amandelen in het deeg en bestrijk nogmaals met ei. Bak de koekjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Siroop
Breng de suiker met water aan de kook. Rasp de gele schil van de citroen en voeg de rasp en het sap van de citroen toe aan de suikersiroop. Pluk de muntblaadjes en kook ze met het rozenwater circa 4 minuten mee. Dompel de lauwe koekjes in de warme siroop en laat ze uitlekken op een rekje.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker